Blog

A Szaudi Herceg

fake

A Szaudi herceg története

Irodánk egy hölgytől kapott megbízást, aki nagyon titokzatos üggyel keresett meg. Szinte súgva említette a telefonba, hogy talán még a szaudi család is benne van a dologban, úgyhogy nagyon bizalmasan kell kezelni az ügyet.

Mivel már láttunk hollót karón (is), nem lepődtünk meg a megkeresésen, hiszen első perctől kezdve 90%-ban tudtuk, hogy egy újabb nigériai csalásról lehet szó.

Képzeljük el, hogy magányos nőként évek óta várjuk a csodát. Már minden létező felületen beregisztráltunk, találkoztunk ilyen-olyan csalókkal, ígéretekkel, álprofilokkal. Gondoljuk a rutin meg az évek már bőven megtanított arra, hogy óvatosan kezeljük ezeket az ál ismerkedős profilokat.

Angolból perfektek vagyunk, hagyjuk a francba a magyar ismerkedést, mert csalódtunk. Beregisztráljuk magunkat a tagged.com oldalra és várunk.

Egyszer csak megtörténik a csoda…ránk ír a sármos, jóképű, gazdag, csodálatos férfi, aki minket akar….Hihetetlen….

Aztán az úriember, aki le is írja, hogy ő maga a dubai hercegi család tagja, – amit gyorsan lecsekkolunk és elájulunk, hogy tényleg ő…. hirtelen kéri a WhatsApp ra való menetelt, ahol folytatódik angolul a beszélgetés. Napi szinten, barátilag, olykor aggódva. És úgy véljük hihetetlen ami velünk megtörténhet. Észre se vesszük, hogy a tagged.comról eltűnik (legalábbis nekünk)

És küldi a képeket, mi meg nézzük a Facebookot, hogy tényleg ő. Igaz nem akar élőben velünk sosem beszélgetni, mert a hercegeknek alig van idejük…

És még mindig nem esik le nekünk, hogy ez átverés lesz megint és megint….

Aztán történik valami. Kéri, hogy segítsem ki egy kis pénzzel, megadva egy texasi nő nevét és bankszámlaszámát, mert nem tud hozzáférni a hercegi pénzéhez.

(Megjegyezzük, hogy a világ egyik leggazdagabb családjáról van szó, akik pénzben úszkálnak, oroszlánokat tartanak, és a hercegifjak élik milliárdos életüket európai szemmel is  túlzóan)

És ekkor jöttünk mi a képbe…igen amikor a pénz felmerül, akkor van a stop…(reméljük valóban megbízónk itt megállt).

Ráadásul a jelentést éppen lezártuk, amikor megbízó hölgy egy újabb képet küldött, miszerint a herceg igazolta, hogy ő van a képen. Egy papírlapra ráírva….

Így jelentésünket kiegészítve, több szinte ugyanilyen képet becsatolva elküldtük a valóságot, hogy csalók áldozata lett a hölgy. És térjen észhez. Nincs herceg, nincs gazdagság, nincs semmi…. Csak egy újabb csalás, ami sajnos a nagyon magányos hölgyeket még magányosabbá, még depressziósabbá és kilátástalanabbá teszi…

Hölgyeim vegyék észre a szűk környezetüket, és feledjék el a netes társkeresőket, legyenek sokkal óvatosabbak! 

Ha eljön a fekete autó..

Következő történetünk egy Pest megyei apró zsákfalu felettébb kíváncsi lakóira is ki fog térni, de természetesen ahogy az lenni szokott most is egy megfigyelni kívánt személy miatt indult meg a  gépezet. A szokásos protokollok után napfényes délelőtt begurultunk történetünk helyszínére,mely éppen egy háborús övezetre hasonlított. Az utcák feltúrva, mindenhol aszfaltoznak bőszen, prominensnek tűnő,  bár a jövőjükre tekintve,  hamar lecsengő személyek fotóztatják magukat, egy kamion oldalára ragasztott választási plakát előtt. Mondhatnám, hogy meglepődök – de nem, itt is találunk lapátra támaszkodó szakikat , akik  fél óra múlva is ugyan abban az állapotban találhatóak, mint egy megkövült posztkommunista életkép. Magyarország én így szeretlek. 

Piciny falu, pici kávézó, az első utunk oda vezet, már csak azért is mert nem csak a méreg erős kávétól gúvad a szemünk, hanem célszemélyünk babája is ott teljesít…hm   szolgálatot, akit történetesen meg kellene jól in fla granti lepnünk. Szerencsénkre éppen sikerül is lencsevégre kapnunk, bár a légyott most elmarad. Gondoltuk ha már itt vagyunk keressük meg – (nevezzük Pista bácsinak) a célszemélyünket, aki amúgy hajlott kora ellenére fantasztikusan hajlékony és fitt. Pista bácsi éppen a helyi fatelepre hajtott bilikék japán csodájával, hogy kiegészítse a családi kasszát. Informátorunk szerint ott lesz pár órát, majd hazatér. Addig visszatértünk- volna a kis kávézóhoz, de a rend éber őre rögtön lecsapott ránk. Helyi KMB-s erő rendkívül szigorúan kezdett neki, de a végére megpuhítottuk. Szóval kv, parkolás, figyelgetés , ahogy az lenni szokott, majd egyszer csak jön a helyi nemtudomkicsoda, hogy ugyan mit tudna nekünk segíteni. Szúrós szemeivel a több mint öt méteres fekete autónkat már rég feldarabolta, és természetesen mi is máglyahalált haltunk. Azonnal kaptam az alkalmon, hogy  kihasználjam ezt a remek lehetőséget, és megkérdeztem,hogy végzett-e a közszolgálati egyetemen, mert pont ilyen embert keresünk. Nos, csak nézett mint hal a szatyorban, és eloldalgott. Ezzel még nem volt vége a falusiak akciójának, jó páran  még körbejárták az autót, átjöttek még a másik oldalról is, megnézni, ugyan mit keresnek idegen lények az ő meghitt kis falujukban. Célszemélyünk közben majdnem megpattant, ezért ideiglenesen le kellett ráznom a kíváncsiskodókat, és  nekiiramodni, ne hogy elveszítsem Pista bácsit. Egy sarokkal később azért beértem, egész a következő faluig vonatoztunk, minden lehetséges és még ki nem talált KRESZ szabályt is betartva, majd a festékbolt meglátogatása után vonatozás vissza. Tettenérés elmarad mára, így mi is bontottunk a kíváncsi faluból.

devil2

Dominique, a francia kapcsolat

1

Nem szokatlan, de mindennapinak sem mondható megkeresés érkezett nemrégen. Megbízónk elmondása szerint a célszemély akivel egyenlőre még csak un: chates kapcsolatot tart fent, pár napja Magyarországra érkezett, azonban azóta nyoma veszett.  Elmondása szerint gazdag megbecsült, fontos pozícióban lévő Úr, aki egy neves autógyártó cég vezető mérnöke. Természetesen minden elérhető fotót bekértünk,  gépkocsi fényképe, célszemély fényképe, stb-stb.

Rengeteg képet kaptunk, több nagy értékű gépkocsiról, célszemélyünk drága édesanyjával a tengerparton, stb. Mivel az ügyet rendkívül sürgette a megbízó, ezért külön csapatot állítottunk fel a mielőbbi felkutatására. Mint mindig az elemzési fázisban folyamatosan jelen vagyunk, ez most is így történt.

Már az első ránézésre is volt egy alattomos kis bogár a fejünkben, hogy ez bizony megint csak egy csúf átverés lesz, és a fényképen szereplő Úr is olyan mesterkélten beállított fotó volt. Természetesen édesanyja sem volt valós, ő egy igen csak ismert francia színésznő, akivel több filmben is szerepeltek együtt.

Első nekifutásra beraktuk a fényképet egy speciális algoritmusú szoftverbe, ami azonnal eredményt hozott.

Célszemélyünk beazonosításra került: Dominique Guillo francia állampolgárságú színész fényképével élt vissza, az igen gyenge csalónk.

Ez a bizonyos”Nigériai csalás” néven fellelhető lehúzós játék. Általában külföldiek követik el, gazdag ,legtöbbször magyar idős hölgyek sérelmére. Szép szavakkal és ígéretekkel, bókokkal megkörnyékezik őket, majd jön a “bajban vagyok” szöveg, ahol sokszor több ezer dollárt is kicsalnak az áldozattól.Ebben az esetben hősünk magyar nyelven beszélt, némi távolra szakadt akcentussal. Valószínű, hogy a lehúzás pár nap múlva valósult volna meg,mikor pl: balesetet szenvedve kér sok -sok pénzt a műtétre.

Itt sikerült idejében lépni, hiszen talán nyugodtan mondhatom a legjobb helyre fordult a megbízónk.

Pest megyei busztündér

busztundi

Pest megyei busztündér

Megbízónk középkorú férfiember, aki kizárólag minket kért segítségül felesége megfigyelésére, mert furcsa viber nyitott üzenetek sokkolták a családot megkeresésünk előtt pár nappal…

Ennek bizonyításaként hozott erről egy felnagyított privát beszélgetést, mely nyilván nem családon belüli beszélgetés volt, hanem egy másik – ezidáig ismeretlen férfiemberrel való kontaktolás. Ez nem egy hétköznapi  beszélgetést tartalmazott, hanem vágyakozó, néhol obszcén jelzőkkel megáldott szaftos üzenetekkel volt tarkítva.

Megbízónk második házasságban élt, mely nagyon komoly lefektetett házassági szerződésre épül , hiszen célszemélyünk egy szatyorral jött ebbe a házasságba. E házasságba az előző kapcsolatból érkezett egy gyermek, illetve ide született egy  ikerpár.

Tényvázlat felvéve, szerződés megkötve, indulhat a követéssel tarkított nyomozás, ami klasszikusan szinte minden fellelhető elemet tartalmazott: gyalogos, gépjármű, busz követést.

Nyomozati terv szerint előkészítettük a programot. A munkaidő végeztével Csepel sziget gyárterületének egy részén bevártuk az emberhadat, majd nyomozócsapatunk egyik tagja a volánbuszra is felszállt, hogy megnézzük az aznapi tevékenységét a hölgynek.

Célszemélyünk az ipartelep dolgozó nőitől próbált eltérni, divatosabb lenni, túlöltözni, igaz munkahelye mindezt nem kívánja meg. De ő most csillogni szeretne…Vajon miért?

Hófehér szandáljában, mini ruhájában riszálva csattogott ki a telep kapuján. Fejét a nap felé fordította, undorral körbenézett elhízott kolléganőin, aki a banyatankjuk aljából kiflicsücsköt majszolva várták a buszt. Egy idős úr érte el busztündérünket, végigpásztázott rajta, majd próbált kedvesen elbeszélgetni vele. A nő lerázta majd felszállt a buszra és helyet foglalt a hátsó sor közepén, közben bőszen nyomkodva mobilját…

Szó szerint mosolygott a telefonra, valami olyan üzenetet kaphatott, hogy szinte beleremegett…

Pár megálló után leszállt, és hazafelé vette az irányt. Az otthonra szóló alibije egy pláza látogatás volt, ezért is gondoltuk érdekes napnak nézünk elébe. Fél óra múltán célszemélyünk megjelent, ugyanabban a ruhában és a buszmegállóban várta a volánbuszt. Amikor a busz megérkezett csalódottan szállt fel. Más sofőrre számított…

A nyomozás adatgyűjtési része már előzőekben feltárta, hogy a fenti privát beszélgetés másik alanya buszsorőr és minő véletlen pont a volánbusz kötelékében, és pont azon az útvonalon lelhető fel, mely célszemélyünk útiránya.

(nyomozócsapatunk egyik tagját kissé a röhögés döntötte ki, mert eszébe jutott anno a tanfolyamon, hogy volt egy huncutnak látszó buszsofőr, aki szintén a volánbusz kötelékébe tartozott – mint utólag kiderült, aztán elmondta magáról mekkora gladiátor, és harcol általában minden hétvégén Oroszországban, és a véres ruhái éppen a csomagtartóban találhatóak….gondolják el ilyen ember jelentkezett magánnyomozónak….- de ez csak egy elkalandozás)

Visszatérve a hölgyhöz a sikertelen találkozás miatt mérgében a Csepel Plázában buzgó bevásárlásban élte ki magát  órákon át. Féktelen dühvel, féktelen költekezéssel. Mi pedig kopó módra követtük fel a mozgólépcsőn-le a mozgólépcsőn, be az egyik üzletbe, be a másik üzletbe. Undort kaptunk a vásárlástól….

Ezt követően célszemély felszállt egy volánbuszra és hazament. Eseménytelen napot zártunk.

De ahogy szokott lenni, van MÁSIK nap is. 

Másnap a hölgy egy samponra hivatkozva képes volt az Auchan ba betérni. Pedig a környéken sok kisbolt áll rendelkezésre…

És akkor megtörtént a klasszikus bukás…Auchanban tárgyi bizonyítékok megvétele, sampon, tusfürdő férjnek, csoki a gyerekeknek …majd indulás sietősen kifelé…de hova? A buszmegálló legközelebbi kocsitárolójához, ahol egy bokor mögé bújva várt…Nem hittünk a szemünknek. Bokor mögé bújva…ugyan mi lesz itt.

Vártunk egy autót, vártunk egy herceget, aki álmai nőjét azonnal hazaviszi, mert a szerelem nem ismer határokat…

Hát nem is ismert. Megjelent a volánbusz, célszemélyünk tündérként felreppent az első ajtón, ahol ölelésbe került a buszsofőrrel.

(Buszsofőrünk példás házasságban él, családi összetartásban)

És az a pár megálló mint egy csodálatos helyszín, csodálatos férfival (a sofőr izzadtan, loncsosan volt) reppent el…

Fényképező kattant, végigkísértük a buszt… a nő lakhelyénél levő megállóban állt meg a busz. A röpke randevú véget ért.

Ahogy célszemélyünk leszállt, másik nő felszállt, aki szintén széles mosollyal ugrott a buszsofőrhöz, úgy látszik ezen a vidéken a volánbusz sofőrök kelendőek…

Azonban ezt már célszemélyünk nem láthatta, boldogan lobogott be a kapun, ahol a lépcső tetején szúrós szemmel várta az ura. Ő pedig meglobogtatta férjeura tusfürdőjét, hogy nesze….

Hát nem mindenki élvezheti a busztündér kegyeit….

Kábszerültetvény

IMG_0152

Megbízónk egy vidéki kis falucska lakójaként keresett fel minket. Elmondása szerint a hátsó kertjében ezeket a furcsa növényeket találta, és természetesen mintát is hozott belőle.Mint az a későbbiekben kiderült, a hátsó részen lakó egyik rokon volt a “kertész”, aki nem mellesleg erőszakos fenyegető életvitele miatt, megbízónkat félelemben , rettegésben tartja, ezért kért tőlünk segítséget.

A már megszokott módon, felvettük a kapcsolatot a rendőrség speciális egységével, akik rövid adatgyűjtés, és terepszemle után az elkövetőt a helyszínen elfogták, majd megtartották a halaszthatatlan házkutatást is, ezek után “kertészünket” előállították. Jelen állás szerint súlyos börtön évek várnak rá. Szakértő megállapította, hogy az anyag nem vadon termő, ilyen minőséget csak gondos ápolással, és törődéssel lehet létrehozni.

Buzsangli romnyi

indiai
Csalfa Asszony…..
 

Megbízónk kérésére egy távolabbi megye egyik kis falujába vitt utunk.Célszemélyünk miután rendesen elcsavarta megbízónk fejét, további kapcsolatba nem akart kerülni vele. Ennek mikéntjét voltunk hivatottak felderíteni.

Nem mondhatnánk, hogy a kedvenc falum lesz a jövőre nézve, valószínű, hogy amit ott leejtek az nem koppan. A lakosságot tekintve fele -fele arányban állt a magyar és roma kisebbség tekintetében. Szokásos megcsalós felderítős, történet, bár egy kis svéd csavart ebbe is rakott az élet. Megbízásunk egy roma hölgy megfigyelésére terjedt ki, aki jelenleg, igen -igen a sógorával él élettársi kapcsolatban. Persze ez nekünk furcsa, de állítólag arrafelé elfogadott tény.Mivel ügyeletes terepjárónk még mindig a szervizes arany kezeire vár,ezért a szemre is kisebb cabrióval vágtunk neki a kalandosnak ígérkező szép magyar tájnak. Fantasztikusan sportos és méreteit meghazudtolóan szűk ülései hamar elvették a kedvemet az élettől, de hát hátravolt még vagy 150 km. Megérkezésünk után ,amit megszakított legalább 3 kv, és x energiaital, felderítettük a környéket. Falu vége, erdő, romasor, semmi extra. Végül is inkább az erdőben vertünk tanyát,ahol tökéletes rálátás volt a célszemély házára. Hamarosan indiai feeling vette kezdetét, kis meztelen talpacskák rohangáltak körülöttünk, és éppen csak a kocsiba nem nyúltak be némi apróért. Reménykedtem, hogy mire a végére érünk a bátyái nem érnek ide. A nap szépen delelőre kúszott, a maradék vizünk rég  lecsurgott a torkokon, a cabrio pedig csak úgy szívta magába a meleget. (A következő biztos ,hogy fehér tetejű lesz.)Az ájulás előtti pillanatokban megérkezett a sógor is, maga után cipelve népes családját, és célszemélyünket is. Kattan a …fényképező a kezünkben, fotók készen, padlógáz, irány az első civilizált itató.

Egy elfogás margójára.

elfog

Egy elfogás margójára.


Megbízást kaptunk célszemély előéletének vizsgálatára.

Ment minden a maga megszokott útján,majd kis idő elteltével megérkezett a kért információ, célszemélyünket körözik, több BV intézet is szívesen látná vendégül, nem mellesleg társszervek is szeretnének kezet fogni vele.

A nyomozás kezdeti szakaszában  még úgy tudtuk, Németországban él, megbízónk unokájával, akit elhanyagol, valamint gyermekével.

Két napja megerősítést nyert, az az információ, hogy célszemélyünk Magyarországra jött, elhagyva a családját, hogy itthon próbáljon újra “szerencsét”.

Kapcsolatainkat megmozdítva, a rendőrség speciális egységét kértük segítségül, így közös kooperációval, kidolgoztunk egy műveleti stratégiát, az immár körözött célszemélyünk lépre csalására, és elfogására.

Az első találkozó, egy eldugott kis presszóban zajlott volna, Budapest egyik külső kerületében.Természetesen mint minden ilyen helyzetben, rutinosan előbb érkeztünk, elvégeztük az ilyenkor szokásos, a műveleti tervben előre meghatározott terepvizsgálatot, majd a speciális egység elfoglalta a helyét. Pár pohár málnaszörp után a helyzet egyre kezdett fokozódni, beépített informátorunk jelezte, hogy a célszemély közeledik, hamarosan leszáll a buszról a közeli megállónál. Figyelmünk az utcafrontra orientálódott,mindenki elfoglalta a helyét, várva az “ütést”.Hosszú percek teltek el amikor újabb információ érkezett, hogy  célszemélyünk eltévedt, így még mindig késni fog.

Mivel a speciális egységet egyéb feladatokra elvonták, így ezt a napot le kellett fújni.

Bosszúsan tértünk haza.

Másnap reggel informátorunk jelezte, hogy a kapcsolat újból létrejöhet, 16:00 környékén egy peremkerületi irodánál célszemélyünk meg fog jelenni.

Rövid egyeztetés után a rendőrség speciális egysége újból összejött.

15:30-kor megjelentünk a megjelölt objektum környékén, rövid terepszemle után, jeleztük az irodának is jelenlétünket, és kértük teljes diszkréciójukat az akció végéig.

A speciális egység elfoglalta a helyét, és megkezdődött az újabb idegtépő várakozás.Immár semmit nem bíztunk a véletlenre, több mint 10 fő várta emberünket, a környező utcákat lefogtuk.

16:45-kor jött a riasztás, hogy célszemélyünk a közeli közértben vásárol.

Az akcióparancsnok kiadta az utasítást, mindenki a helyén volt, a fedett kollégák már a pénztár sorban, célszemélyünk mögött álltak.

Perceken belül bekerítettük, közrefogtuk, majd intézkedés alá lett vonva, kilétére fény derült, a körözés tényét a tevékenység irányítás megerősítette.

Három perc múlva kattant a bilincs a kezén, az akció simán,sikeresen ellenállás nélkül lezajlott.

Egy pitiáner csaló, tolvaj,szélhámos,aki elhagyta a családját, csak, hogy folytassa ezt az életvitelt, most évekig a rács mögé került.

Megbízónk nagyon meg volt elégedve, extra bónuszt is szeretne számunkra kiutalni.

Azt hiszem ebben a történetben a pénz nem játszik, nem játszott szerepet, remek példa volt arra, hogy valami elindult a magánnyomozó szakmában, a társszervek igénylik a segítséget, és mi számítunk rájuk.

 

Fegyverek

A szerb határhoz közeli kis városban várt ránk egy feladat. Megbízónk lánya iránt való aggodalmát fejezte ki, ugyanis a férj házasságot követően nagyon megváltozott, temperamentuma erőteljessé vált…Célszemélyünk kis boltjában furcsa dolgok voltak, egy nagyon lelakott boltot képzeljenek el, olyan termékekkel, mintha a 80-as években járnánk. Időutazás lenne? Hát nem…A bolti forgalom gyér, a környéken lévő orvosi rendelőbe érkezők hangja hallatszik…Aztán egy hölgy érkezik…bemegy…20 perc 30 perc…majd sietősen kis csomaggal távozik. Mi a franc történhet ott? Hozzátesszük megbízónk általi elmondás alapján a gyér forgalom ellenére hatalmas pénzek fordulnak meg a férfinél, és nem tudni hogy miért. Több napos, hetes megfigyelést követően kiderült a “turpisság”. A szerb határ közelsége, és a célszemély családi köteléke miatt fekete piaci fegyverkereskedelem is folyik…Összefoglaló magánnyomozói jelentésünk ügyfélnek átadva, mindenre számított csak erre nem.

Blogunk

Változások.


 

Mai napon a honlapunk nagy változásokon megy keresztül…Konkrétan mindent megváltoztatunk. A stílus, a színek, az áttekinthetőség…

Mindig próbálunk törekedni a tökéletesség felé… Igyekszünk…(Lassan este 10 óra) :-)