A Szaudi Herceg

fake

A Szaudi herceg története

Irodánk egy hölgytől kapott megbízást, aki nagyon titokzatos üggyel keresett meg. Szinte súgva említette a telefonba, hogy talán még a szaudi család is benne van a dologban, úgyhogy nagyon bizalmasan kell kezelni az ügyet.

Mivel már láttunk hollót karón (is), nem lepődtünk meg a megkeresésen, hiszen első perctől kezdve 90%-ban tudtuk, hogy egy újabb nigériai csalásról lehet szó.

Képzeljük el, hogy magányos nőként évek óta várjuk a csodát. Már minden létező felületen beregisztráltunk, találkoztunk ilyen-olyan csalókkal, ígéretekkel, álprofilokkal. Gondoljuk a rutin meg az évek már bőven megtanított arra, hogy óvatosan kezeljük ezeket az ál ismerkedős profilokat.

Angolból perfektek vagyunk, hagyjuk a francba a magyar ismerkedést, mert csalódtunk. Beregisztráljuk magunkat a tagged.com oldalra és várunk.

Egyszer csak megtörténik a csoda…ránk ír a sármos, jóképű, gazdag, csodálatos férfi, aki minket akar….Hihetetlen….

Aztán az úriember, aki le is írja, hogy ő maga a dubai hercegi család tagja, – amit gyorsan lecsekkolunk és elájulunk, hogy tényleg ő…. hirtelen kéri a WhatsApp ra való menetelt, ahol folytatódik angolul a beszélgetés. Napi szinten, barátilag, olykor aggódva. És úgy véljük hihetetlen ami velünk megtörténhet. Észre se vesszük, hogy a tagged.comról eltűnik (legalábbis nekünk)

És küldi a képeket, mi meg nézzük a Facebookot, hogy tényleg ő. Igaz nem akar élőben velünk sosem beszélgetni, mert a hercegeknek alig van idejük…

És még mindig nem esik le nekünk, hogy ez átverés lesz megint és megint….

Aztán történik valami. Kéri, hogy segítsem ki egy kis pénzzel, megadva egy texasi nő nevét és bankszámlaszámát, mert nem tud hozzáférni a hercegi pénzéhez.

(Megjegyezzük, hogy a világ egyik leggazdagabb családjáról van szó, akik pénzben úszkálnak, oroszlánokat tartanak, és a hercegifjak élik milliárdos életüket európai szemmel is  túlzóan)

És ekkor jöttünk mi a képbe…igen amikor a pénz felmerül, akkor van a stop…(reméljük valóban megbízónk itt megállt).

Ráadásul a jelentést éppen lezártuk, amikor megbízó hölgy egy újabb képet küldött, miszerint a herceg igazolta, hogy ő van a képen. Egy papírlapra ráírva….

Így jelentésünket kiegészítve, több szinte ugyanilyen képet becsatolva elküldtük a valóságot, hogy csalók áldozata lett a hölgy. És térjen észhez. Nincs herceg, nincs gazdagság, nincs semmi…. Csak egy újabb csalás, ami sajnos a nagyon magányos hölgyeket még magányosabbá, még depressziósabbá és kilátástalanabbá teszi…

Hölgyeim vegyék észre a szűk környezetüket, és feledjék el a netes társkeresőket, legyenek sokkal óvatosabbak!