Egy elfogás margójára.

elfog

Egy elfogás margójára.


Megbízást kaptunk célszemély előéletének vizsgálatára.

Ment minden a maga megszokott útján,majd kis idő elteltével megérkezett a kért információ, célszemélyünket körözik, több BV intézet is szívesen látná vendégül, nem mellesleg társszervek is szeretnének kezet fogni vele.

A nyomozás kezdeti szakaszában  még úgy tudtuk, Németországban él, megbízónk unokájával, akit elhanyagol, valamint gyermekével.

Két napja megerősítést nyert, az az információ, hogy célszemélyünk Magyarországra jött, elhagyva a családját, hogy itthon próbáljon újra “szerencsét”.

Kapcsolatainkat megmozdítva, a rendőrség speciális egységét kértük segítségül, így közös kooperációval, kidolgoztunk egy műveleti stratégiát, az immár körözött célszemélyünk lépre csalására, és elfogására.

Az első találkozó, egy eldugott kis presszóban zajlott volna, Budapest egyik külső kerületében.Természetesen mint minden ilyen helyzetben, rutinosan előbb érkeztünk, elvégeztük az ilyenkor szokásos, a műveleti tervben előre meghatározott terepvizsgálatot, majd a speciális egység elfoglalta a helyét. Pár pohár málnaszörp után a helyzet egyre kezdett fokozódni, beépített informátorunk jelezte, hogy a célszemély közeledik, hamarosan leszáll a buszról a közeli megállónál. Figyelmünk az utcafrontra orientálódott,mindenki elfoglalta a helyét, várva az “ütést”.Hosszú percek teltek el amikor újabb információ érkezett, hogy  célszemélyünk eltévedt, így még mindig késni fog.

Mivel a speciális egységet egyéb feladatokra elvonták, így ezt a napot le kellett fújni.

Bosszúsan tértünk haza.

Másnap reggel informátorunk jelezte, hogy a kapcsolat újból létrejöhet, 16:00 környékén egy peremkerületi irodánál célszemélyünk meg fog jelenni.

Rövid egyeztetés után a rendőrség speciális egysége újból összejött.

15:30-kor megjelentünk a megjelölt objektum környékén, rövid terepszemle után, jeleztük az irodának is jelenlétünket, és kértük teljes diszkréciójukat az akció végéig.

A speciális egység elfoglalta a helyét, és megkezdődött az újabb idegtépő várakozás.Immár semmit nem bíztunk a véletlenre, több mint 10 fő várta emberünket, a környező utcákat lefogtuk.

16:45-kor jött a riasztás, hogy célszemélyünk a közeli közértben vásárol.

Az akcióparancsnok kiadta az utasítást, mindenki a helyén volt, a fedett kollégák már a pénztár sorban, célszemélyünk mögött álltak.

Perceken belül bekerítettük, közrefogtuk, majd intézkedés alá lett vonva, kilétére fény derült, a körözés tényét a tevékenység irányítás megerősítette.

Három perc múlva kattant a bilincs a kezén, az akció simán,sikeresen ellenállás nélkül lezajlott.

Egy pitiáner csaló, tolvaj,szélhámos,aki elhagyta a családját, csak, hogy folytassa ezt az életvitelt, most évekig a rács mögé került.

Megbízónk nagyon meg volt elégedve, extra bónuszt is szeretne számunkra kiutalni.

Azt hiszem ebben a történetben a pénz nem játszik, nem játszott szerepet, remek példa volt arra, hogy valami elindult a magánnyomozó szakmában, a társszervek igénylik a segítséget, és mi számítunk rájuk.